Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Gemeente Westland wint "Best Gejat Prijs"

27/01/2015

logo Best gejat

Kennisuitwisseling tussen gemeenten is van groot belang. Tof Thissen, directeur van KING: “Individuele gemeenten hebben veel kennis en ervaring, maar niet altijd worden deze mooie ideeën gedeeld. Zonde.” Om kennisuitwisseling te stimuleren, reikt KING ieder jaar de Best Gejat Prijs uit. Deze prijs is bedoeld voor gemeenten die een goed idee of een mooie toepassing overgenomen hebben van een andere gemeente, overheid of een (maatschappelijke) organisatie. Immers, beter goed gejat, dan slecht bedacht.

De prijs wordt jaarlijks uitgereikt tijdens het KING Jaarcongres, dat dit jaar plaatsvond op 15 januari in ‘s-Hertogenbosch. Gemeente Westland wint de prijs.

Gemeente Westland ontwikkelde een versnelde inschrijvingsprocedure voor arbeidsmigranten en inspireerde andere gemeenten om de procedure overnemen. Met deze inzending heeft de gemeente Westland dit jaar de Best Gejat Prijs gewonnen. In totaal hebben negentien organisaties zich aangemeld voor de Best Gejat Prijs. Lees de inspirerende praktijkverhalen. De gemeenten Bunschoten, Deventer en Westland waren genomineerd voor de Best Gejat Prijs (2014). Het publiek kon stemmen op haar favoriet.