Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Gemeente Putten informeert burgers realtime via begrotingsapp

16/06/2015

Gemeente Putten gaat burgers op de hoogte houden over de voortgang van gedane beloftes via een begrotingsapp. Een aantal gemeenten presenteert zijn begroting al overzichtelijk online via verschillende apps. Met realtime informatie doorgeven via de app is Putten voorloper.

Transparantie

‘Alles wordt transparanter. Deze ontwikkeling past hierbij’, zegt wethouder Nico Gerritsen. Burgers kunnen via een paar muisklikken vinden hoe ver de gemeente is met de plannen die in de begroting staan. Bijvoorbeeld hoe het zit met de aanleg van die nieuwe fietspaden of het plaatsen van elektrische laadpalen voor auto's. ‘Die informatie was er altijd al wel, maar nu wordt het een stuk makkelijker om deze snel te vinden’, zo vertelt Gerritsen.

Toekomst

‘De mondige burger wil vandaag de dag precies weten wat er speelt. Door ze via de app direct op de hoogte te houden, zal de kwaliteit van de communicatie alleen maar toenemen.’ Voor lokale overheden lijkt informatievoorziening via begrotingsapps de toekomst. Gerritsen: 'Wij zijn misschien wat vroeg. We hadden deze stap wellicht ook nog drie jaar uit kunnen stellen. Maar dat gemeenten vroeg of laat transparanter verantwoording af moeten leggen, daar ben ik van overtuigd.'