Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Gigantische aanbesteding mobiele telefonie VNG

22/09/2015

Meer dan 274 organisatie (223 gemeenten) en deelnemingen hebben zich ingeschreven voor de gezamenlijke aanbesteding mobiele data en spraak van het project Gemeentelijke Telecommunicatie (GT). De aanbesteding is op 7 september gestart. Het is één van de omvangrijkste aanbestedingen in zijn soort.

Gezamenlijke aanbesteding, Tender gestart

Op 7 september is gezamenlijke aanbesteding van de VNG voor de mobiele communicatie van gemeenten gestart. Het bestek is gepubliceerd op de site van TenderNed. Leveranciers vinden daar de benodigde informatie. Inschrijvingen moeten uiterlijk op 13 november om 12.00 uur ontvangen zijn. Andere initiatieven, zoals het gezamenlijk aanbesteden van vaste telefonie en mobile devices, zijn in voorbereiding.

120.000 simkaarten, 250 gemeenten

Uit het bestek blijkt dat inmiddels meer dan 250 gemeenten en samenwerkingsvormen zich hebben aangemeld. Enkel uit het feit dat er na een enquete onder de gemeenten het duizelingwekkende aantal van 120.000 simkaarten tevoorschijn kwam geeft aan dat het om één van de omvangrijkste aanbestedingen in zijn soort gaat.

Om de kwaliteit te borgen wordt er niet gekozen voor één provider. Gemeenten kunnen straks uit de raamovereenkomst, met een duur van 4 jaar, kiezen uit verschillende providers. Na een 'minicompetitie' kan een gemeente dan zelf vervolgens de voor haar regio meest geschikte kanidaat kiezen.