Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Geslaagde eerste IBD-Praktijkdag ‘Work IT Out’ in Maarssen

11/11/2015

Tijdens de Alert Online week 2015 heeft op donderdag 5 november jl. de succesvolle eerste IBD-Praktijkdag plaatsgevonden in de Glazen Ruimte in Maarssen. Een druk bezochte dag, met ruim 220 gemeentelijke deelnemers, marktpartijen en kennispartners. Dagvoorzitter Alexander Meijer, gemeentesecretaris gemeente Amstelveen, gaf het startschot en leidde alle deelnemers door de dag.

Start van de dag

Na een kort welkom, licht Meijer het onderwerp informatieveiligheid, de IBD-Praktijkdag en natuurlijk het thema ‘Work IT Out’ kort toe. Meijer: “Landelijke voorzieningen en initiatieven die het onderwerp informatieveiligheid voor gemeenten als focus hebben, zijn belangrijk om stappen vooruit te kunnen zetten. Alleen zo kun je optimaal en slim gebruik maken van de bij gemeenten, kennispartners en marktpartijen aanwezige kennis. Dat werkt positief uit voor het gemeentelijk domein, voor zowel grote als kleine gemeenten. En daar is de IBD-Praktijkdag een mooi voorbeeld van. Hiermee maakt de IBD als landelijke voorziening haar belofte waar. Met deze Praktijkdag wordt tegemoet gekomen aan de behoefte van gemeenten aan concrete handvatten voor specifieke informatieveiligheidsthema’s”.

Work IT Out

De Praktijkdag heet uiteraard niet voor niets ‘Work IT Out’. Na het welkomstwoord is gestart met een inspirerende Tai Chi openingsactiviteit. Deze openingsactiviteit is een knipoog naar ‘doen’ ofwel de ‘Work Out’. Centraal staat het 'leeg maken van het hoofd' om daarna nieuwe kennis en informatie goed te kunnen opnemen.

Kennis opdoen

Bij de kennissessies heeft de IBD de samenwerking gezocht met gemeenten, kennispartners en marktpartijen die hun praktijkervaring op diverse informatiebeveiligings- en
veiligheidsthema’s willen delen in 20 inhoudelijke sessies. Het bleken stuk voor stuk interactieve sessies waar actief kennis is gedeeld tussen de aanwezigen. Daarna is er volop de mogelijkheid om onderling te netwerken en natuurlijk te speeddaten met de diverse marktpartijen. Op die manier kunnen de deelnemers ook leren van de markt.

Praktische bagage

Om gemeenten niet met lege handen naar huis te laten gaan, is tijdens de IBD-Praktijkdag de derde editie van de IBD-krant uitgereikt in de goodiebag. Deze derde editie staat in het teken van de IBD-Praktijkdag ‘Work IT Out’ en voorziet gemeenten van ‘Praktische bagage’ omtrent het onderwerp informatiebeveiliging en-veiligheid. Deze ‘praktische bagage’ is afkomstig van de IBD, marktpartijen, kennispartners en van gemeenten zelf en geeft handvatten om informatiebeveiliging binnen gemeenten naar een hoger plan te tillen. De krant is zowel in digitale als in gedrukte vorm beschikbaar.

Nieuwsgierig?

De krant zal in de tweede helft van november verspreid worden onder burgemeesters, gemeentesecretarissen en ICT-contactpersonen. Bent u ook nieuwsgierig naar de krant en wilt u deze ook ontvangen? Geen probleem, Lees dan de online versie van de krant op onze website of vraag een papieren exemplaar aan via info@IBDgemeenten.nl.
Benieuwd naar de presentaties?
De presentaties van de kennissessies zijn beschikbaar voor gemeenten via de community van de IBD. Tevens is hier binnenkort het verslag van de sessies terug te lezen.
Heeft u nog geen account voor de IBD-community? Geen probleem, dan kunt u zich hier registreren.

Meer informatie?

Mocht u naar aanleiding van dit bericht nog vragen hebben, dan kunt u deze stellen aan de IBD via info@IBDgemeenten.nl of 070 373 8011.