Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Het VNG/KING Nieuwjaarscongres – De Toekomst is nu!

23/11/2015

Het VNG/KING Nieuwjaarscongres vindt plaats op donderdag 14 januari 2016 in het Congrescentrum 1931, Den Bosch.

De toekomst laat zich in de huidige tijd door de snelheid van ontwikkelingen nauwelijks meer voorspellen. Tegelijk vragen maatschappelijke vraagstukken door hun groeiende complexiteit om nieuwe inzichten en andere aanpakken. Hoe ga je als lokale overheid om met vraagstukken, die zich op het snijvlak van Nu en Morgen bevinden, als vrijwel niet is te voorspellen hoe de toekomst eruit ziet? Visie en adequaat handelen worden immers wél gevraagd, zo niet geëist. Dat vraagt om anders denken én doen. Om een balans in de organisatie tussen wendbaarheid en weerbaarheid te vinden.

Interessante plenaire sprekers gaan u inspireren en de workshopleiders bieden u handvatten waarmee u direct aan de slag kunt. Experts presenteren scenario’s voor een toekomst. Gemeenten presenteren hun aanpak en werkwijze. Aan de hand van inhoudelijk relevante thema’s en nieuwe methoden en technieken krijgt u nieuwe inzichten hoe u met deze vragen om kunt gaan en een beeld van wat er moet gebeuren in uw gemeentelijke organisatie.

Het VNG/KING Nieuwjaarscongres is de opvolger van het KING Jaarcongres. Een dag om elkaar te inspireren en te ontmoeten, om ideeën op te doen en uit te wisselen.


U kunt zich nu aanmelden.