Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Uitnodiging ValueBlue bijeenkomst ”Gemeenten en Microsoft Azure Cloud?” op 24 maart 2016

16/02/2016

Wat kun je als gemeente met de cloud? Welke voordelen levert de overstap nu werkelijk op? Hoe zit het met de beveiliging en hoe ga je om met persoonsgegevens? En als je het dan zou willen, hoe ontwikkel je een verantwoorde cloud strategie?

De uitvoeringsorganisatie Duo+ (Diemen, Uithoorn en Ouder-Amstel) heeft vol gekozen voor de cloud. Wim Hoekstra was als programma manager verantwoordelijk voor het opstellen van de cloud strategie en vervolgens voor de uitvoering hiervan. Hij vertelt over zijn ervaringen. En geeft concrete handvatten op basis waarvan elke gemeente kan bepalen of en in welke mate de cloud van toegevoegde waarde zal zijn. Welke financiële en kwalitatieve redenen een rol spelen en waar je rekening mee moet houden.

Martin Vliem van Microsoft zal Azure kort inleiden. Wat is Azure en hoe zit het platform daadwerkelijk in elkaar? Vervolgens zal Martin verder ingaan op de vraag waarom Azure interessant is voor gemeenten, welke voordelen de overstap naar Azure kan bieden op de korte en lange termijn, en waarom security op Azure ook met de strenge regelgeving voor gemeenten geen probleem is.

Tom de Ridder is Azure specialist bij ValueBlue. Tom toont hoe door middel van een grotendeels geautomatiseerde scan in enkele dagen een concreet en onderbouwd voorstel wordt ontwikkeld met welke applicaties, databases en systemen uw gemeente concrete voordelen zult behalen en tegelijk praktische ervaring met Microsoft Azure kunt opdoen middels een hybride start met de cloud.

Na de presentatie is er in een interactieve sessie de gelegenheid om met specialisten en ervaringsdeskundigen en met collega’s van gemeenten ervaringen uit te wisselen. Hier zult u antwoorden vinden op vragen die betrekking hebben op uw eigen situatie. Indien u ons vooraf concrete vragen wilt toesturen, kunnen we hier nog nog beter op in gaan.

  

Programma

12:00 – 13:00     Ontvangst met Koffie en broodjes

13:00 – 13:10     Welkom + programma van de dag
13:10 – 13:40     Microsoft Azure voor gemeenten                                           Martin Vliem van Microsoft

13:40 – 14:30     Praktijkervaring Uitvoeringsorganisatie Duo+ cloud first        Wim Hoekstra van Quarant

14:30 – 15:00     Pauze

15:00 – 15:30     Hoe concreet te beginnen met Microsoft Azure                      Tom de Ridder van ValueBlue

15:30 – 16:30     In kleine groepen ‘Gemeenten en de Cloud’ bespreken
16:30 – 17:00     Nabespreking interactieve sessies en afsluiting.
17:00                   Borrel

 Datum: 24 maart 2016

Tijd: 12:00 17:00

Locatie: Hoofdkantoor Microsoft Nederland – Evert van Beekstraat 354, 1118 CZ Schiphol

Deelnemers

Deze bijeenkomst is interessant voor de sturende functies binnen gemeenten op het gebied van ICT.

Inschrijven?

Met deze link kun je je inschrijven voor “Gemeenten en Microsoft Azure Cloud”