Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Gijzeling in de digitale infrastructuur

01/03/2016

"Verder denken langs de lijnen van het advies van de Raad voor het Openbaar bestuur om de ambities van het Digiprogramma in evenwicht te brengen met de benodigde financiën."

Dat is wat de Digicommissaris schrijft in zijn blog van 4 februari jl.

De opdracht van de Digicommissaris is duidelijk. Zorg ervoor dat de digitale overheid zich ontwikkelt in het spoor van de maatschappelijke ontwikkelingen. En doe dat op basis van een gezamenlijk programma van alle betrokken overheidspartijen, betrek daar het bedrijfsleven bij, en zorg vervolgens voor besturing en financiën. De opdracht is om ambities in evenwicht te brengen met de benodigde financiën is echter tot nog toe niet gelukt. Hier wreekt zich het ontbreken van de gezamenlijk gevoelde en gedeelde verantwoordelijkheid.

Lees het volledige blog waarin de Digicommissaris vertelt over het advies van de Raad voor het Openbaar bestuur en de gijzeling waar de Digicommissaris zich in bevindt in de uitvoering.