Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Invoering BRP opnieuw 9 maanden uitgesteld

01/03/2016


Volgens de integrale planning is de ontwikkeling van de BRP in het derde kwartaal van 2017 afgerond. Dat is 9 maanden later dan voorzien. Er is sprake van een langere ontwikkeltijd doordat er werk bij is gekomen, zoals de introductie van het lesbisch ouderschap, de vastlegging van het buitenlands persoonsnummer, en niet-functionele eisen (o.a. op het gebied van de codekwaliteit) zijn aangescherpt. De stuurgroep heeft daarnaast besloten om ruim tijd uit te trekken voor het uitvoeren van testen op de productieomgeving om zo een ongestoorde in productie name te verzekeren. De initiële vulling van de database start daardoor op 1 april 2018, gevolgd door het starten van de synchronisatie. Deze activiteiten duren naar verwachting 6 weken zodat de BRP halverwege mei 2018 gereed is voor aansluiting van gemeenten en afnemers. De eerste stap daarin is het in één keer aansluiten van alle afnemers en gemeenten op de LO3-koppelvlakken van de BRP.