Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

GDI in 2 minuten

29/03/2016

"GDI, Succesvol digitaal. Stel mensen centraal": dat is de centrale boodschap van een korte film van de Digicommissaris waarin nut en noodzaak wordt uitgelegd van de Generieke Digitale Infrastructuur.

In de informatie- en netwerksamenleving bepalen mensen steeds meer zelf. De technologie stelt ze in staat hun zaken en taken te organiseren zoals ze willen, en met wie ze maar willen. Daarbij willen ze zelf de regie houden: bepalen wie welke gegevens mag inzien en analyseren. En met de overheid willen ze 24/7 – digitaal – zaken kunnen doen.

"De overheid kan die ontwikkelingen niet bijbenen, omdat ze haar eigen organisatie als uitgangspunt neemt", zo is te lezen op de website van de Digicommissaris. Dit kan veranderen door de traditionele opdeling in domeinen en sectoren los te laten, en te kiezen voor een mensgerichte aanpak.

De Generieke Digitale Infrastructuur legt daar met digitale diensten, standaarden en oplossingen een gemeenschappelijke basis voor. De GDI is nooit af. Doorontwikkeling en innovatie worden steeds urgenter. Zodat overheden nu en in de toekomst kunnen aansluiten op wat de maatschappij verwacht en vraagt, zo wordt op de website verklaard.

Meer informatie

Bekijk de video op de website van de Digicommissaris