Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Nieuw EU actieplan voor digitale overheid

10/05/2016

 

De Europese Commissie heeft op 19 april het EU actieplan e-overheid voor de periode 2016-2020 uitgebracht.

Het actieplan is bedoeld om bestaande knelpunten in de 'digital single market' op te lossen en een verdere versnippering van de modernisering van overheidsdiensten te voorkomen. Het EU-actieplan moet een instrument worden om de inspanningen te bundelen. Hoewel lidstaten hun eigen strategieën en activiteiten nastreven, wordt in dit actieplan op basis van een gedeelde langetermijnvisie een aantal beginselen uiteengezet waaraan toekomstige initiatieven moeten voldoen.

Het actieplan zal tijdens de EU voorzitterschapsconferentie 'Digital and Open Government' op 2 en 3 juni worden besproken.

Meer informatie

Website Europese Commissie