Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Ambassadeur Gemeenten bureau Digicommissaris stelt zich voor

24/05/2016

Ruud de Vries, wethouder in Vlaardingen, is 'Ambassadeur Gemeenten' bij bureau Digicommissaris. In die hoedanigheid wil hij een brug slaan tussen gemeenten, andere overheden en hun uitvoeringspartijen via de zogenaamde Generieke Digitale Infrastructuur (GDI) van de Nederlandse overheid.

Dit schrijft De Vries in zijn eerste blog in een reeks over zijn ervaringen als Ambassadeur Gemeenten bij Digicommissaris Bas Eenhoorn en zijn bureau.

Doorontwikkeling GDI

Ruud de Vries gaat in zijn eerste blog in op wat hij wil bereiken en waarom. Gemeenten zouden zelf de agenda moeten (willen) stellen voor de doorontwikkeling van de GDI, vindt De Vries: 'Niet afwachten wat het Rijk ons voorstelt, maar juist proactief aan de slag op basis van maatschappelijke thema’s als het sociaal domein, de Omgevingswet, de eigen regie op gegevens en de data-gestuurde gemeente.'

Meer informatie

Lees het eerste blog van Ruud de Vries op de site van de VNG:

Zie ook