Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Uitnodiging: Meetup Rotterdam 3D

07/06/2016

Donderdag 23 juni organiseert de gemeente Rotterdam in samenwerking met de Digitale Steden Agenda een meetup over haar inspirerende project 'Rotterdam 3D'. Rotterdam behoort tot een selecte groep wereldsteden dat zich op deze manier met '3D-citymapping' bezig houdt.  

We nodigen jouw stad uit om kennis te maken met het project en de eindeloze mogelijkheden ervan. 

Rotterdam 3D

Met en voor gebruikers ontwikkelt gemeente Rotterdam een digitaal 3D-stadsmodel. Dit model bevat diverse objecten en objectinformatie, zoals gebouwen, ondergrondse infrastructuur en straatmeubilair. Betrouwbaarheid, up-to-date informatie, eenvoudig benaderbaar en open data zijn enkele uitgangspunten bij deze ontwikkeling. 

Maak kennis met de mogelijkheden

Stel je eens voor dat je met 1 druk op de knop de beschikking hebt over een volledige digitale representatie van de fysieke stad in 3D. En niet alleen dat, maar ook dat de data up-to-date, betrouwbaar en eenvoudig in te lezen is in je eigen software. Je kunt meteen beginnen met je ontwerp-werkzaamheden of je uit te voeren bezonningsanalyses. Dit zijn slechts 2 van de te bedenken toepassingen waar het 3D-stadsmodel voor ingezet kan worden. In de meetup komen er nog veel meer aan bod.

 

 

 

 

 

Voor meer informatie en opgave klik hier