Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Gemeente Echt-Susteren als eerste over op DROP

07/06/2016

De gemeente Echt-Susteren heeft als eerste overheidsorganisatie in Nederland de applicatie Decentrale Regelgeving en Officiële Publicaties (DROP) in gebruik genomen.

Eén integraal systeem voor bekendmakingen en publicaties

Gemeenten zijn wettelijk verplicht gemeentelijke bekendmakingen en kennisgevingen over vergunningen te publiceren. Op dit moment gebeurt dit in twee gescheiden systemen (CVDR en GVOP). UBR|KOOP heeft in samenwerking met de gebruikers van de decentrale overheden een nieuwe applicatie ontwikkeld die deze processen in één systeem integreert.

Wat doet DROP?

DROP integreert de bestaande invoerapplicaties voor regelgeving. DROP voorkomt zo dubbele en foutieve invoer en bespaart de gemeente veel tijd bij het bekendmaken en beschikbaar stellen van haar regelgeving. Het vermindert administratie en verbetert het publicatieproces. Daarnaast geeft het inzicht in het wettelijk verplichte publicatieproces, zodat er controle kan plaatsvinden.

Organisaties die het bekendmakingsproces niet goed op orde hebben, lopen het risico dat regelgeving niet in werking treedt. Via DROP kunnen de decentrale overheden voldoen aan de wettelijke eisen en verplichtingen rondom het publiceren van wet- en regelgeving.