Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Dienstverlening 2025 - Nederlandse gemeenten in een nieuwe relatie met de digitale samenleving

17/06/2016

Op 14 maart is een groep collega’s, allen werkzaam in het gemeentelijke domein, bijeen geweest om te spreken over de toekomst, over een nieuwe overheid en de relatie met een nieuwe burger.

In de schatkamer van het Muntgebouw denken creatieve geesten na over de toekomst, de rol van gemeenten en wat de technologie daarin betekent.

We werken aan veel. Er ontstaan vanuit de overheid prachtige plannen, initiatieven en ontwikkelingen. Veel sluit aan bij wensen vanuit de samenleving, maar onze agenda’s worden ook gevuld met zaken die zijn ontstaan vanuit een beeld dat niet langer past bij de snelle ontwikkelingen in het Nederland van nu, laat staan dat van de toekomst. 

 

 

Tijdens de Denkdag Digitale Samenleving formuleerde een groep deelnemers vanuit de Nederlandse gemeenten een visie op de toekomst van de digitale samenleving en de rol van de lokale overheid hierin. Doel was om te komen tot een discussiepaper, die helpt de plannen vanuit de Digicommissaris te toetsen, prioriteren en samen verder te ontwikkelen.

Dit document is samengesteld door de organisatie van de dag en vormt een weergave van het beeld dat naar voren kwam.

Dienstverlening 2025, Nederlandse gemeenten in een nieuwe relatie met de digitale samenleving is in het voorjaar van 2016 aangeboden aan de Digicommissaris.

Klik hier om Dienstverlening 2025 te downloaden of in te zien