Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Han Fasten, voormalig voorzitter en ere-lid van de VIAG , Koninklijk onderscheiden

05/07/2016

Burgemeester Jan Nieuwenburg van gemeente Hoorn bracht 25 juni jl. twee verrassingen voor de jubilerende tafeltennisvereniging Disnierats. De vereniging ontving een Eenhoornzegel ter waarde van 500 euro voor het 25-jarig bestaan. Han Fasten, medeoprichter, bestuurslid en vrijwilliger van de vereniging werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau

Eenhoornzegel 

Tafeltennisvereniging Disnierats is voortgekomen uit de fusie (1991) van Disnie en Rats. Na de fusie werd met grote inzet van de leden een nieuwe accommodatie gebouwd aan de Blauwe Berg. Tegenwoordig spelen zo’n 200 leden competitie en telt de vereniging nog eens 50 recreanten. Zowel het eerste herenteam als het eerste damesteam speelt al geruime tijd in de top van Nederland (eerste divisie). De spelers van Disnierats spelen belangeloos, wat uniek is in Nederland op dit niveau. Daarnaast wordt er op alle regionale niveaus gespeeld en is er een speciaal jeugdplan.

Lintje voor Han Fasten

Tijdens het jubileumfeest benoemde burgemeester Jan Nieuwenburg, namens de Koning, Han Fasten tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Han zet zich al 40 jaar in voor de tafeltennissport in Hoorn. Hij heeft zich niet alleen als bestuurslid ingezet voor de club, maar is juist iemand die van alle markten thuis is, zowel op sportief als op sociaal vlak. 

Andere vrijwillige functies

Han Fasten kreeg zijn lintje niet alleen voor zijn inzet voor de tafeltennissport. Hij was ook lid van de Commissie van Toezicht van de Penitentiaire Inrichting in Zwaag, lid van de Cliëntenraad van het Westfries Gasthuis en voorzitter van de Vereniging van Informatie- en Automatiseringsprofessionals VIAG