Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

PQR als 1ste Premier Partner uit Europa en 2de ter wereld alle beschikbare VMware-competenties

04/08/2016

 

Succesvol met ingeslagen weg als cloud integrator.

De Meern, 3 augustus 2016 – Recentelijk heeft PQR als Premier Partner de Software Defined Datacenter (SDDC) competentie behaald. Met deze laatste certificering is PQR als eerste Premier Partner uit Europa en tweede ter wereld in het bezit van alle 12 competenties die in het VMware Solution Provider Partner Program te behalen zijn.

Om alle competenties te bereiken dient er een diepgaande en brede kennis aanwezig te zijn bij meerdere gecertificeerde sales, technical sales en professionals. De competenties zijn het bewijs dat PQR deze beschikt over de kennis van de productensuite waaruit het VMware portfolio bestaat. Het gaat hier om kennis van server-, storage- en netwerkvirtualisatie, op basis van VMware vSphere, Virtual SAN en NSX. Ook voor het ontwerpen en implementeren van VMware vRealize Cloud Management Platform, onderdeel van het SDDC-portfolio, is PQR een betrouwbare partner. PQR beschikt over ruime ervaring van vRealize Automation, Business, Operations en Orchestrator en heeft diverse projecten naar volle tevredenheid van de klant voltooid.

PQR heeft de competenties behaald op onderstaande gebieden:

  • SDDC competentie brengt de volgende competenties samen:

           o   Server Virtualization (+ Business Continuity) - vSphere virtualisatie + Site Recovery Manager

           o   Network Virtualization – VMware NSX

           o   Software-Defined Storage – Virtual SAN

           o   Management Automation - vRA + vRO

           o   Management Operations - vRops

  • Hybrid Cloud + Cloud Provider (verkopen van vCloud diensten en migreren van de klanten hiernaar toe.)
  • DaaS + Desktop Virtualization + Mobility Management (Horizon, EUC & Airwatch)
  • Voor het behalen van een dergelijke competentie dient de partner meerdere gecertificeerde sales, technical sales en professionals te hebben in deze gebieden.

Aansluiting op PQR expertises

Naast de behaalde certificeringen hebben onze vExperts door hun status als eerste toegang tot de nieuwste producten, kunnen ze meedoen aan beta programma’s en early access programs. De kennis die hier wordt opgedaan helpt PQR als organisatie vooraan te staan bij de laatste ontwikkelingen en ondersteunt PQR in haar focus op de expertises Software Defined Datacenter, hybride cloud en workspaceoplossingen.

“VMware geeft met haar portfolio goede invulling aan de thema’s die wij binnen PQR belangrijk vinden: Altijd toegang, hybride cloud, software defined datacenter en automatiseren van de automatisering.”, aldus Viktor van den Berg, Solutions Architect bij PQR. “Het is daarom grandioos om bij te mogen dragen aan een partner waar kennis en innovatie hoog in het vaandel staat.”

Sinds april jl. heeft VMware een nieuwe erkenning toegekend aan een kleine groep professionals; de End User Computing (EUC) Champions. PQR is hierin vertegenwoordigd met twee consultants en is daarmee de enige Nederlandse organisatie met deze erkenning.

Door de stijgende vraag naar cloudoplossingen en de vele ‘as a Service’- diensten, heeft PQR haar dienstenpakket aanzienlijk uitgebreid. PQR biedt bijvoorbeeld de Cloud Discovery Workshop aan: een informatieve presentatie over de diverse facetten van cloud in relatie tot uw uitdaging. Hierin wordt duidelijk wat private, public en hybrid cloud betekent in relatie tot de traditionele modellen van een IT-omgeving en welke rol Infrastructure-as-a-Service (IaaS) en Software-as-a-Service (SaaS) in organisaties kunnen vervullen.

Meer over de competenties:

https://www.vmware.com/partners/partner-learning.html#solutioncompetencies

Over PQR

Als cloud integrator geeft PQR strategisch IT-advies voor software defined datacenter- en workspaceoplossingen en levert en beheert zij hybride cloudomgevingen. Met jarenlange kennis op het gebied van veilig en beheersbaar beschikbaar stellen van data, applicaties en werkplekken, inclusief bijbehorende IT-services, transformeert PQR infrastructuren tot stabiele (hybride) cloudomgevingen, waarin ICT altijd binnen bereik is.

Klanten van PQR zijn actief in alle sectoren van de samenleving en te typeren als middelgrote tot grote organisaties waarbij de IT-voorziening van essentieel belang is voor de bedrijfsvoering. PQR heeft diepgaande kennis van de verticale markten educatie, overheid, profit en zorg.

Naast aantoonbare referenties beschikt PQR over veelal de hoogste partnerstatus en certificeringen. PQR is Citrix Platinum Solution Advisor, Commvault Platinum Partner, Hewlett Packard Enterprise Platinum Cloud Builder Partner, Hitachi Data Systems Platinum Partner, Microsoft Gold Partner, Nutanix Elite Partner, RES Platinum Partner en VMware Premier Partner.

PQR is opgericht in 1990, gevestigd in De Meern en telt ruim 100 medewerkers.

PQR B.V.

Rijnzathe 7

3454 PV De Meern

www.PQR.com 

@PQRnl