Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Nieuwpoort Seminar: Online Veiligheid & Privacy in uw gemeente

23/08/2016

Datum: woensdag 28 september

Prijs: 325

Ledenprijs VIAG: 275

Inclusief: presentaties (worden nagezonden), verslag van de middag, lunch en borrel

Doelgroep: Informatiemanagers, compliance-officers, gemeente juristen, gemeentesecretarissen, adviseurs, onderzoekers.

Programma

Voor het programma en opgeven: klik hier 

 

De gemeentelijke Online Veiligheid & Privacy liggen onder het vergrootglas van media, politiek en samenleving.

Door burgers en bedrijven aan u toevertrouwde persoonlijke gegevens en informatie komt steeds vaker op straat te liggen. De ene keer door heel bewuste hacks van cybercriminelen, een andere keer doordat uw eigen medewerkers er onvoldoende veilig mee omgaan, soms door onbekendheid met de wettelijke vereisten en andere geldende regels.

Dit Nieuwspoort Seminar biedt u in 1 middag inzicht in de risico’s die u loopt ten aanzien van online veiligheid en privacy vanuit 3 perspectieven: GEDRAG, TECHNIEK en REGELS.

Na een inleiding over de soorten risico’s die u loopt, krijgt u een raamwerk voor bescherming aangereikt met daarin aandacht voor deze 3 aspecten en hun samenhang. Vervolgens wordt aan de hand van een casus de stap van wet- en regelgeving naar beleid en gedragsregels met u doorlopen, en hoe u kunt zorgen voor online-veiligheid in de dagelijkse praktijk. Speciale aandacht is er daarbij voor uw reactie bij calamiteiten; waar moet u allemaal aan denken, wat moet u doen en wat juist niet?

Dit seminar wordt gegeven door experts vanuit de wetenschap, (politie-)ICT, advocatuur en de gemeentelijke praktijk. Er is ruimschoots gelegenheid voor het stellen van vragen.

Mogen wij u verwelkomen op 28 september in Nieuwspoort in Den Haag?

Elwin Veldhuis
Haags Congres Bureau