Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

ENSIA moet informatieveiligheid dichterbij brengen

06/09/2016

Paulien van der Hoeven  

“Burgers geven veel persoonlijke informatie aan overheden. Het is van het grootste belang dat overheden daar veilig en verantwoord mee omgaan. Bovendien moeten gegevens betrouwbaar zijn.”

Aan het woord is Paulien van der Hoeven, projectleider ENSIA van het ministerie van BKZ. Ze is in een interview op iBestuur.nl duidelijk over waar de prioriteit ligt als het gaat om informatieveiligheid. “Dat bewustzijn is er bij gemeenten, maar het huidige toezicht op informatieveiligheid is nog verkokerd. Met ENSIA willen we een effectievere en efficiëntere verantwoordingssystematiek voor gemeenten realiseren. En zo informatieveiligheid in de toekomst beter waarborgen.”

Ensia

Het verkokerde toezicht op informatieveiligheid en de inefficiënte verantwoordingswijze op dat gebied zijn niet meer van deze tijd. Met het project ENSIA willen drie ministeries en de VNG hier samen verbetering in brengen.

Lees het hele interview op ibestuur.nl