Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Informatieveiligheid begint bij jezelf

04/10/2016

Ruud de Vries, wethouder van de gemeente Vlaardingen én Ambassadeur Gemeentelijke Overheid van het Bureau van de Digicommissaris, maakt zich sterk voor het bewustzijn rondom informatieveiligheid.

Een randvoorwaarde van de digitaliserende samenleving. Dat is hoe de Vries tegen informatieveiligheid aankijkt: "We communiceren en werken meer en meer digitaal. Informatieveiligheid is daarbij de belangrijkste voorwaarde. Want als mensen betrouwbare gegevens aan je afstaan, moeten ze erop kunnen rekenen dat daar op een veilige manier mee wordt omgegaan." Door het onderwerp op de agenda te blijven plaatsen, ontstaat op bestuurlijk niveau het besef dat informatieveiligheid in elk plan geborgd moet zijn.

Gedeelde verantwoordelijkheid

Doordat informatieveiligheid niet alleen de overheid aangaat, maar de verantwoordelijkheid is van iedereen, brengt dit een risico met zich mee. "Want wie voelt zich dan nog echt verantwoordelijk? Die rol ligt bij het bestuur", aldus de Vries.

Lees het hele interview met dhr. Ruud de Vries op iBestuur.nl