Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Meer helderheid over datalek gemeente Almelo

04/10/2016

 

Bij het datalek binnen gemeente Almelo, twee weken geleden, zijn in elk geval de persoonsgegevens van 282 mensen gestolen, zo laat de gemeente weten.

Twee weken terug werd bekend dat hackers 20GB aan data uit de netwerkomgeving van Werkplein Twente te pakken hadden gekregen. Inmiddels heeft de gemeente Almelo laten weten dat het gaat om BSN's van 282 mensen, mogelijk in combinatie met naam en/of geboortedatum en/of kenteken. In de bestanden stonden geen rekeninggegevens.

Er zitten ook gegevens bij van inwoners uit de gemeenten Wierden, Tubbergen, Dinkelland en Twenterand, voor wie Almelo werkt op het gebied van de Participatiewet. De betreffende personen zijn inmiddels per brief ingelicht.

Plug-in

Uit het lopende onderzoek blijkt  dat een plug-in (invoegtoepassing) op een (computer)account van één medewerker leidde tot het datalek. De plug-in was actief van 2 mei tot 9 september 2016.

In reactie op vragen van website Security.nl heeft een woordvoerder van de gemeente laten weten dat ze tijdens het onderzoek geen informatie delen. Na afronding van het onderzoek zal er een onderzoeksrapport verschijnen. Wanneer dat is, is nog onbekend.