Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Den Haag eerste gemeente die gebruikmaakt van DigiD Machtigen

18/10/2016

Bewoners van Den Haag kunnen vanaf nu bepaalde digitale zaken met de gemeente veilig laten regelen door iemand anders. De gemachtigde kan dat met zijn eigen DigiD doen. Den Haag is de eerste gemeente die aansluit op DigiD Machtigen. Een goed voorbeeld van toekomstbestendige, klantgerichte dienstverlening.

DigiD Machtigen is één van de bouwstenen van de Gemeenschappelijke Digitale Infrastructuur (GDI). In 2018 treedt naar verwachting de wet GDI in werking en daarmee wordt DigiD Machtigen verplicht voor alle overheidsorganisaties.

Andere organisaties die hun klanten al laten machtigen zijn Belastingdienst, DUO en MijnOverheid. Organisaties die DigiD Machtigen ook willen implementeren kunnen daarbij rekenen op intensieve ondersteuning van Logius*.

Wilt u er ook voor zorgen dat uw klanten veilig hun zaken door iemand anders kunnen laten regelen? Voor een oriënterend gesprek kunt u contact opnemen met logius