Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Nijmegen en Zwolle slimste binnensteden

18/10/2016

De stadscentra van de gemeenten Nijmegen en Zwolle zijn verkozen tot de 'Slimste Binnensteden van 2016'.

In de competitie won Nijmegen de prijs voor 'slimste project van 2016' en Zwolle voor de 'slimste visie van 2016'.

Initiatieven
Het Nijmeegse winnende project 'Smart Emissions' test uit of sensordata van geluid en luchtkwaliteit uit een burger-meet-netwerk inzicht oplevert op lokaal en stadsniveau. De data worden gebruikt als aanvulling op de beschikbare data van het Landelijk Meetnet Luchtkwaliteit van het RIVM. De Zwolse winnende visie 'Initiatiefrijk Zwolle' moedigt burgers en organisaties aan om initiatieven te ontwikkelen die de stad mooier, beter, leuker en socialer te maken.

Slimme ICT
Er deden vijftig steden en veertig projecten mee. Rondom de competitie worden ook themasessies georganiseerd waarin gemeenten kennis en kunde over slimme data- en ICT-toepassingen delen. De competitie wordt georganiseerd door Smart Data City, een samenwerkingsverband van bedrijven, overheden en netwerkorganisaties.