Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Blok ondertekent City Deal ‘Naar een digitale woonomgeving’

29/11/2016

Minister Blok (Wonen en Rijksdienst) heeft de City Deal ‘Naar een digitale woonomgeving’ ondertekend.

In City Deals worden samenwerkingsafspraken gemaakt tussen private en publieke partijen. Ze moeten leiden tot innovatieve oplossingen voor maatschappelijke en/of economische vraagstukken. De City Deal ‘Naar een digitale woonomgeving’ heeft betrekking op de ontwikkeling van een digitaal platform waarop huizen en gebouwen tot in detail zijn gedigitaliseerd. Dit maakt het voor bewoners, gemeenten, aannemers, productontwikkelaars en woningcorporaties mogelijk om informatie met elkaar delen.

Versterken van groei, leefbaarheid en innovatie

Dankzij de City Deal is het voor bewoners mogelijk directer invloed uit te oefenen op de inrichting van hun wijk of woning doordat zij hun woonomgeving tot in detail kunnen bekijken én aanpassen. Aangesloten partijen kunnen gerichtere diensten aanbieden zoals energiebesparingsmaatregelen of zorgoplossingen op maat. De steden Eindhoven, ’s-Hertogenbosch, Tilburg, Breda en Helmond starten per direct met het digitaliseren van 100.000 woningen.

City Deals zijn het middel om de doelstelling van ‘Agenda Stad’ te behalen: het versterken van groei, leefbaarheid en innovaties in de Nederlandse steden.