Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Innovaties digitale overheid: de toekomst is nu

29/11/2016

Hoe kan de digitale overheid van de toekomst er uit zien, wat zijn de vergezichten, wat kunnen we nu al inzetten?

Eind september verkende ICTU in twee bijeenkomsten innovatieve ontwikkelingen en toepassingen in de digitale overheid. Het beeld dat hierbij vooral beklijft is dat er nu al veel meer mogelijk is dan we misschien denken. Innovaties zijn aan de orde van de dag.

Ook het buitenland inspireert. Tijdens de ICTU-bijeenkomst Digitale Overheid van de Toekomst verhaalden Marek Helm en Heiko Vainsalu uit Estland op zeer inspirerende wijze over hoe zij enorme stappen hebben gezet met hun digitale overheid.  In het voorjaar  bezocht een Nederlandse overheidsdelegatie Estland en Denemarken.  Zij zagen daar veel overeenkomsten met hoe we hier in Nederland de digitale overheid willen vormgeven. Naar aanleiding daarvan verscheen onlangs een blog en een artikel op de website van iBestuur met een voorstel om vaart te maken met onze digitale overheidsdienstverlening.

Meer informatie

Lees het hele bericht op de website van ICTU.