Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Vierde blog Ambassadeur Gemeenten bureau Digicommissaris

29/11/2016

Collectiviseren komt soms over alsof men de tijden van Mao wil laten herleven of andere dwangbuizen wil aanmeten om de digitale samenleving dichter bij te brengen. In deze blog probeer ik uit te leggen dat dit zeker niet zo is, maar dat de tijd wel rijp is voor een volgende stap in de samenwerking.

Aldus onze ambassadeur bij bureau Digicommissaris, Ruud de Vries, in zijn vierde blog.

In zijn mijn blog 'Collectiviseren kun je leren' schreef De Vries al dat hij door zijn werkbezoeken, als ambassadeur voor de Digicommissaris, aan verschillende gemeenten een steeds grotere wil tot samenwerking ervaart. Dat komt wellicht doordat er minder geld beschikbaar is of gewoon omdat meerdere bestuurders, die dezelfde doelen nastreven, zich meer en meer realiseren dat die doelen samen beter te realiseren zijn dan alleen. In deze blog gaat hij onder andere op zoek naar het antwoord op de vragen Wat is een goede oplossing? En wie bepaalt dat?

Meer informatie

Lees het volledige blog van Ruud de Vries op de site van de VNG: