Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Primeur Almelo: online paspoort aanvragen en betalen

13/12/2016

 

De gemeente Almelo heeft de primeur: inwoners kunnen online hun paspoort of ID-kaart aanvragen én betalen.

Daarna volgen twee bezoeken aan het stadhuis. De eerste is voor de handtekening en om pasfoto’s in te leveren. Het tweede bezoek is om het nieuwe paspoort of de ID-kaart op te halen en volgt een week later. Inwoners kunnen voor beide handelingen terecht bij de snelbalie.

Binnen vijf minuten klaar

Gemeente Almelo is de eerste die inwoners de mogelijkheid biedt gegevens voor een nieuw paspoort of een nieuwe ID-kaart online aan te leveren via DigiD. Het scheelt per afspraak de helft van de tijd aan de balie. Evelien van Rijswijk-Hendriks: "In het gemeentehuis is een snelbalie ingericht voor het inleveren van pasfoto’s en het zetten van een handtekening. Bij een online aanvraag kan bovendien gelijk een afspraak worden gemaakt, waardoor de aanvrager binnen vijf minuten klaar is in het gemeentehuis". Verschillende gemeenten kijken nieuwsgierig mee met de ervaringen van Almelo. Deze houdt de komende tijd goed in de gaten hoe de digitale aanvragen verlopen. De eerste online aanvragen verliepen zonder problemen.

Meer informatie op de site van Binnenlands Bestuur