Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Enschede wil drones inzetten als toezichthouder

31/01/2017

 

De gemeente Enschede wil graag met zelf vliegende drones industrieterreinen gaan bewaken. Er wordt met ministeries gesproken om hiervoor dronewetgeving aan te passen.

Dat vertelde burgermeester Onno van Veldhuizen tijdens het Game of Drones-festival, meldt de site Dronewatch. De drone werkt helemaal autonoom, als er een melding is van brand of inbraak, vliegt de drone er automatisch heen om beelden te maken, die live naar de meldkamer gestuurd kunnen worden.

Technisch is deze manier van bewaking geen enkel probleem, alleen de wetgeving maakt het nog niet mogelijk. Enschede wil nu graag op twee locaties een proef uitvoeren. Op de meer afgelegen terreinen, waar industrie is bijvoorbeeld, hoopt Enschede aan te tonen dat een drone goed ingezet kan worden voor beveiliging. De gemeente heeft nog geen startdatum voor de test.