Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

ENSIA in 2017: één verantwoordingswijze informatieveiligheid

31/01/2017

Elk jaar moeten gemeenten zich verantwoorden over de kwaliteit van de informatieveiligheid van diverse informatiesystemen. In 2017 gebeurt dit voor het eerst met een nieuwe Audit systematiek: de Eenduidige Normatiek Single Information Audit (ENSIA).

ENSIA wordt in 2017 bij alle gemeenten geïmplementeerd. KING werkt op dit moment aan een implementatieplan om gemeenten ondersteunen bij de implementatie van ENSIA. Hierover wordt nog separaat naar gemeenten gecommuniceerd. Vanaf 1 juli 2017 is de tool beschikbaar en kunnen de gemeente met ENSIA aan de slag. Voor die tijd ontvangen de verantwoordelijke voor de invoering informatie over dit nieuwe traject.

Voor vragen over de implementatie van ENSIA kunt u contact opnemen met KING via ensia@kinggemeenten.nl of 070- 373 80 08.

Meer informatie vindt u op de pagina's over ENSIA.