Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

DigiD app: nieuwe manier van inloggen

28/03/2017

Dinsdag 21 maart werd de DigiD app beschikbaar in de Google Playstore en Apple Appstore. Vanaf dan is het mogelijk om bij DUO, Belastingdienst Toeslagen, RSR, Studielink, Mijn DigiD en DigiD Machtigen, in te loggen met de DigiD app. Alleen op het DigiD inlogscherm van deze organisaties staat de optie om in te loggen met de DigiD app. In mei verwachten we uit te rollen naar overige organisaties.

Voordelen DigiD app
De DigiD app is een nieuwe manier van inloggen en is in eerste instantie een alternatief voor het inloggen met de extra controle via sms. Inloggen met de app is makkelijker en goedkoper dan sms, dat overigens gewoon blijft bestaan. Tevens dient de DigiD app als basis voor de toekomstige versterking van DigiD naar hogere betrouwbaarheidsniveaus.

Inloggen met de DigiD app is eenvoudig: gebruikersnaam invoeren op de inlogpagina, QR-code scannen met de app, pincode invoeren en men is ingelogd. Gebruikers hoeven geen wachtwoord in te vullen.

Informatie voor gebruikers
Op www.digid.nl/over-digid/app staat binnenkort informatie over de app voor gebruikers van DigiD. Bij vragen kunt u indien nodig hiernaartoe verwijzen.