Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Eerste bijeenkomst voor GEMMA Mobiel, op 11 mei a.s., in Woerden

25/04/2017

Mobiele devices en toepassingen (apps) worden steeds meer ingezet in de gemeentelijke informatievoorziening. De ontwikkelingen van het mobiele kanaal gaan zo snel dat het nauwelijks is bij te benen. Toch is er binnen de GEMMA (GEMeentelijke Model Architectuur) niets te vinden over deze type toepassingen. Dat moet veranderen. KING is begonnen met GEMMA Mobiel, een referentie architectuur met principes, kaders. richtlijnen en modellen die een handreiking kan zijn voor gemeenten die ambities en plannen hebben op het gebied van mobile devices en toepassingen.

Uiteraard zijn er ook al tal van gemeenten die dit al lang doen. KING is op zoek naar gemeenten die goede voorbeelden hebben of visies en plannen omtrent mobiele architectuur. 

Concreet denkt KING aan een aantal domeinen, te weten Bestuur, Sociaal en Ruimte. Op 11 mei a.s. in het gemeentehuis van Woerden wil KING een eerste bijeenkomst organiseren om de voorbeelden, visie en ambities op te halen. Is jouw gemeente geïnteresseerd om mee te doen met de voorbereiding en/of deelname aan deze bijeenkomst? Meld je dan aan via GEMMA Online (http://www.gemmaonline.nl/index.php/Enquete_mobiele_apps) of via  info@gemmaonline.nl en/of andre.plat@kinggemeenten.nl.

Kijk voor meer documentatie en informatie op https://www.pleio.nl/groups/profile/49080272/digitale-agenda-da-2020-achitectuur-mobiel-voor-gemeenten.