Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Start opleiding gegevensmanagement

23/05/2017

Goed gebruik van gegevens versterkt de informatiepositie van professionals en bestuurders, verbetert de besluitvorming en biedt mogelijkheden vraagstukken op een andere manier aan te pakken. Gegevensmanagement is het fundament van de gemeentelijke informatievoorziening. Daarom moet dit goed georganiseerd zijn, zodat gemeenten in control zijn als het gaat om ontwikkelingen zoals de Digitale Agenda 2020, invoering van de Omgevingswet en blockchain.

Opleiding gegevensmanagement

De PPO-Academie, een initiatief van de VIAG,  ontwikkelt in partnerschap met KING en in lijn met de GEMMA referentiearchitectuur de opleiding gegevensmanagement. De opleiding is bedoeld voor iedereen die betrokken is bij gegevensmanagement. Denk naast gegevensmanagers aan informatiemanagers, regisseurs informatiemanagement, architecten, ICT projectmanagers en beleidsmedewerkers ICT.  De opleiding biedt inzicht in de instrumenten en toepassingsmogelijkheden van gegevensmanagement en hoe dit te organiseren binnen uw eigen gemeente.

De opleiding bestaat uit vijf dagen op een inspirerende locatie en start op 8 en 9 juni 2017.

Meer informatie is te verkrijgen bij http://ppo-academie.nl/gegevensmanagement/