Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Samen Organiseren, door en voor gemeenten

06/06/2017

 

“Vliegwiel voor verbinden en versnellen van gezamenlijke gemeentelijke uitvoering”

Samen Organiseren: waar staat het voor?

Samen organiseren is een nieuwe werkwijze, vormgegeven vanuit de uitvoeringspraktijk en de vraagstukken die hierin leven. Gezamenlijk werken we aan een eigentijdse, kwalitatieve en efficiënte gemeentelijke uitvoering. Samen Organiseren is het vliegwiel voor het verbinden en versnellen hiervan, op het terrein van dienstverlening, informatievoorziening en medebewindstaken zoals Werk, Zorg, Inkomen, Belastingen en Omgevingswet.

Samen Organiseren wordt mogelijk gemaakt door:

  • - het instellen van het College van Dienstverleningszaken en een wijziging van de VNG-statuten (de benodig­de governance);
  • - het instellen van het Fonds Gezamenlijke Gemeentelijke Uitvoering (de borging van meerjarige financiering)
  • - de omvang en inhoudelijke onderbouwing van de activiteiten in 2018, gefinancierd uit het Fonds Gezamen­lijke Gemeentelijke Uitvoering (de ‘projecten in versnelling’)

Deze Vraag & Antwoord geeft meer inzicht in digitale dienstverlening en informatievoorziening, de nieuwe werkwijze Samen Organiseren, het College en het Fonds. paart kosten en verlicht het administratieve lasten.

Voor meer informatie ga naar https://vng.nl/samen-organiseren

En onze eigen pagina https://www.viag.nl/actuele-thema-s/vng-alv-en-balv/advies-van-img-100-000-en-viag-over-voorstel-samen-organiseren