Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Big data in de strijd tegen Brabantse criminaliteit

04/07/2017

Gemeenten, OM, FIOD, politie en de Jheronimus Academy of Data Science (JADS, de gezamenlijke dataopleiding van de TU Eindhoven en Universiteit Tilburg) slaan de handen ineen in de strijd tegen georganiseerde criminaliteit door gezamenlijk een Crime Room te vormen.

Hennepteelt door de georganiseerde misdaad, en productie en handel in synthetische drugs, ondermijnen de rechtsstaat in Noord-Brabant, meldt burgemeesters.nl .Vaak gaat dit samen met mensenhandel en illegale prostitutie.

Gedragspatronen

De Crime Room, gevestigd in ’s-Hertogenbosch, gaat deze criminele activiteiten signaleren en bestrijden door de inzet van data-analyse, waarbij ze gebruikmaakt van de nieuwste inzichten en toepassingen van data science. De Crime Room biedt ondersteuning met kort-cyclisch onderzoek en resultaatgerichte oplossingen, door middel van kennisontwikkeling en toepasbare algoritmes. JADS analyseert hiervoor grote hoeveelheden data over criminaliteit. Dat doet zij in de eerste plaats om criminele gedragspatronen vast te stellen.

De Crime Room heeft de ambitie om uit te groeien tot een nationaal expertisecentrum op het gebied van rechtsstaat-ondermijnende activiteiten.

Bron: Gemeente.nu