Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Concept catalogus BAG 2018 gepubliceerd

04/07/2017

De nieuwe catalogus Basisregistraties Adressen en Gebouwen (BAG) 2018 is in concept klaar. Samen met de gewijzigde Wet BAG en het gewijzigde Besluit BAG, is de catalogus de kern van de BAG in 2018.

In de BAG catalogus staan de uitgangspunten en voorschriften die ervoor zorgen dat objecten in de BAG overal op dezelfde manier worden vastgelegd. Deze conceptversie (v0.99) is de start voor het opstellen van de uitwisselingsmodellen voor de BAG door Kadaster, Geonovum, KING en softwareleveranciers. Bij de publicatie van de definitieve versie kunnen nog enkele kleine wijzigingen worden doorgevoerd. Dit gebeurt uiterlijk 3 maanden voor de inwerkingtreding van de nieuwe wet- en regelgeving.

In aanvulling op de catalogus worden hulpmiddelen voor de uitvoering, zoals een praktijkhandreiking, al beschikbaar gesteld in 2017. Daarnaast worden voor de overgangssituatie implementatienormen vastgesteld.

De ontwikkelingen, het gewijzigde kwaliteitsregime, het inwerking treden en alle andere veranderingen in de BAG, leest u  op de website van het Kadaster.