Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Samenwerking eGem en Yenlo voor ontsluiting Basisregistraties via Diginetwerk en Digikoppeling

29/06/2017

Amersfoort/Schiphol-Rijk, 28 juni 2017 – eGem, leverancier van Diginetwerk verbindingen, en Yenlo, leverancier van Digikoppeling oplossingen, zijn een unieke samenwerking gestart. Via dit partnerschap worden Basisregistraties en Landelijke Voorzieningen vanuit de Digikoppeling oplossing van Yenlo, voortaan ook via het Diginetwerk van eGem ontsloten. Dit zorgt voor hogere beschikbaarheden en extra beveiliging.

Al enkele jaren worden Basisregistraties en Landelijke Voorzieningen zoals de Berichtenbox, Digilevering BAG, OLO en dergelijke ontsloten via het Digikoppeling protocol op internet. Yenlo levert hiervoor een ‘Eurostekker’ oplossing via de Cloud. Middels deze ‘Eurostekker’ hebben de klanten van Yenlo op een voordelige wijze direct toegang tot alle beschikbare Basisregistraties en Landelijke Voorzieningen.

eGem levert beveiligde netwerkverbindingen tussen organisaties via het Diginetwerk. Het Diginetwerk is een afgescheiden netwerk tussen overheidsorganisaties die onderling vertrouwelijke gegevens uitwisselen. Door de multi-provider strategie van eGem kunnen overheden op Diginetwerk worden ontsloten via verschillende telecomleveranciers met het Cloud platform van Yenlo. De gehele keten wordt hierdoor robuuster en veiliger.

eGem en Yenlo hebben een uniek partnerschap gesloten. Samen, brengen zij de ontsluiting van de Basisregistraties en Landelijke Voorzieningen nu ook via het besloten Diginetwerk. Door dit partnerschap kunnen klanten niet alleen profiteren van een eenvoudig aansluittraject op de Digikoppeling standaarden, maar ook nog eens van hogere beschikbaarheden en de extra veiligheidslaag van het Diginetwerk. Tevens kunnen nu koppelvlakken zoals het extra beveiligde GBA-V, worden aangeboden door Yenlo aan haar klanten via het Cloud platform.

Ruben van der Zwan, CEO Yenlo: “eGem en Yenlo brengen met deze samenwerking een dienstverlening op de markt die veilig, professioneel en ook zeer kosteneffectief is ten opzichte van de huidige gangbare mogelijkheden in de markt”.

Paul Bloemers, Directeur Productontwikkeling eGem: “Met dit partnerschap en de resultaten uit de recente marktscan Digikoppeling vanuit Logius, heeft eGem een grote stap voorwaarts gezet om naast het leveren van beveiligde verbindingen ook beveiligde services over deze verbindingen te leveren. Voor klanten wordt aansluiten op Landelijke Voorzieningen zo nog eenvoudiger.”

Inmiddels zijn de eerste gemeentes en ministeries aangesloten via deze gemeenschappelijke oplossing.

Over eGem 
eGem is een eigenzinnige ICT-leverancier speciaal voor lokale overheden, geboren vanuit de behoefte omdat het anders kan. Het anders moet! De combinatie van ICT en lokale overheid maakt dat eGem deze markt door en door kent. eGem biedt naast Digikoppeling en Diginetwerk oplossingen waarbij veiligheid en hoge beschikbaarheid van belang zijn. Zoals bijvoorbeeld Beveiligde email. Meer informatie is te vinden op www.egem.nl

Over Yenlo
Yenlo is de integratiespecialist met een sterke focus op open-source en op Java gebaseerde middleware oplossingen. Yenlo is Premier Partner van WSO2 en levert wereldwijd implementatiediensten, diensten voor softwareontwikkeling, training- en certificeringsprogramma’s en supportservices. Yenlo is gestart als Nederlands bedrijf en heeft zich ontwikkeld tot wereldwijd opererende organisatie met kantoren in Nederland, België, Duitsland, Engeland, Zwitserland en de Verenigde Staten. Zie voor meer informatie www.yenlo.com

Voor meer informatie over dit bericht kunt u contact opnemen met Tamara de Lange, Marketing Coordinator Yenlo, via tamara.de.lange@yenlo.com of 020-2700 700