Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Gemeentelijke vaste telecommunicatie naar Vodafone

19/09/2017

  

Vodafone gaat vanaf volgend jaar de vaste communicatie verzorgen voor zo’n 250 gemeenten. Eind juli won het telecommunicatiebedrijf de aanbesteding die KING/VNG had uitgeschreven. Tot eind vorige week konden andere leveranciers daar hun mogelijke bezwaren tegen kenbaar maken. Dat is niet gebeurd en daarmee is de gunning aan Vodafone een feit.

Vast en mobiel

Dit meldt de website Telecompaper. Volgens planning ondertekenen VNG en Vodafone het contract op 15 september. Met ingang van 2018 zullen 250 deelnemende gemeenten bij dit telecombedrijf de vaste data, vaste spraak en internet gaan afnemen.

Naast de aanbesteding voor vaste communicatie loopt er ook nog een aanbesteding voor mobiele communicatie. De termijn voor offertes hiervoor sluit op 4 september.

Dataveiligheid

Naast de gemeentelijke telecommunicatie verzorgt Vodafone ook de vaste en mobiele communicatie voor een aantal ministeries. Dit voorjaar stelde de SP Kamervragen hierover. De partij maakte zich er zorgen over of de dataveiligheid wel in goede handen zou zijn wanneer een buitenlandse partij – Vodafone is Brits – over de communicatiediensten van Nederlandse overheden zou gaan. Demissionair minister Kamp van Economische Zaken meent echter dat er voldoende waarborgen voor de veiligheid van de gegevens zijn ingebouwd.

Bron: BinnenlandsBestuuur Digitaal, Erik de Kluis