Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Gemeenten: gebruik open source-CMS stijgt

19/09/2017

Gemeenten maken voor hun websites steeds meer gebruik van een open source-CMS. In vergelijking met vorig jaar is het aantal gegroeid van 99 naar 113: een stijging van 12 procent.

Dit blijkt uit een recente inventarisatie van webadviesbureau ‘200 OK’. Hieruit komt naar voren dat op dit moment bijna één op de drie gemeenten een open-source CMS inzet. Een verviervoudiging van de situatie in 2011, toen het om een kleine 7 procent ging.

Bij de Nederlandse gemeenten worden nu 8 verschillende open source-CMS’en toegepast. TYPO3 (56 keer) en Drupal (47 keer) worden het meest gebruikt. Van de niet-open source-systemen is SIMSite verreweg het grootst (147 gebruiker). Als je álle verschillende, door gemeenten gebruikte CMS’en bij elkaar optelt gaat het om 22 systemen.

Voor achtergrond informatie klik hier