Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Laatste oproep: Symposium Gegevensmanagement voor gemeenten 6 oktober 2017

19/09/2017

In 2017 wordt het symposium georganiseerd onder de titel “Gegevensmanagement: Regie op gegevens? “. Op deze website vindt u achtergrond informatie van het symposium, een beschrijving van het programma en achtergrond van de expertgroep Gegevensmanagement.

Wat?

Een symposium over gegevensmanagement voor gemeente-ambtenaren en -leidinggevenden over de inrichting van gegevensmanagement en regie te nemen op de gegevens. Het is tijd voor een vervolgstap in gegevensmanagement.

Het symposium draagt als titel “Gegevensmanagement: Regie op gegevens?” omdat we als expertgroep zien dat de beloftes en verplichtingen rondom gegevens met de dag toenemen. Dit gaat niet alleen op voor wat de gemeenten vandaag al geregeld moeten hebben, maar ook in de nabije toekomst waarbij de regelgeving vanuit Nederland en de EU alleen maar zal toenemen. Beloftes als datascience, blockchain of informatiegestuurd werken zijn gelukkig interessanter dan alleen de verplichtingen die op de gemeenten afkomen. De beloftes en verplichtingen kunnen prima hand in hand worden georganiseerd, je zult wel de regie moeten nemen. Daarom de stelling: bieden we niet met gegevensmanagement regie op uw gegevens? Met workshops en presentaties, een mix van instrumenten, discussies en voorbeelden bieden we ook dit jaar weer een uitdagend symposium om die vervolgstap met gegevensmanagement te zetten.

Wie?

De doelgroep zijn ambtenaren uit de gemeente: afdelingsmanagers, directeuren, informatie-professionals: CIO, IT-managers, informatiemanager, afdelingshoofden ICT, die informatie beter willen kunnen inzetten of die op zoek zijn naar werkende gegevensmanagement oplossingen. De VIAG biedt u dit symposium kosteloos aan.

Waar?

Stadskantoor gemeente Utrecht: Stadsplateau 1, Utrecht (naast het NS station).

Wanneer?

Op vrijdag 6 oktober wordt het symposium georganiseerd van 10.00 tot 16.00. U kunt alleen met registratie via deze website deelnemen aan het symposium.

Zie ook het artikel dat in BinnenlandsBestuur Digitaal is verschenen http://www.binnenlandsbestuur.nl/digitaal/nieuws/rijk-ziet-gemeentelijk-gegevensmanagement-als.9571579.lynkx

Voor het programma en aanmelding klik hier