Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

13.30 uur sessie 3 Selfservice BI: sleutel tot Informatie Gestuurd Werken bij gemeente Rotterdam

19/10/2017

 Eric Fickel

De informatievoorziening binnen de gemeente Rotterdam vindt hoofdzakelijk plaats door middel van standaardrapporten en dashboards die door de centrale Business Intelligence-organisatie beschikbaar worden gesteld.

De gemeente Rotterdam drijft op kennis en informatie en is in dat kader het programma ‘Informatie Gestuurd Werken’ (IGW) gestart. Om daadwerkelijk Informatie gestuurd te kunnen werken, is het noodzakelijk dat iedereen (zowel vanuit beleid als vanuit de operatie) zelfstandig in staat is om, zonder tussenkomst van IT, informatie samen te stellen en te presenteren (Selfservice). In augustus van dit jaar is een start gemaakt met de uitrol van ‘Selfservice BI’.

Wilt u weten wat onze visie is en wat onze overwegingen zijn op basis van visie en doelstellingen? En bent u geïnteresseerd in onze aanpak? Dan zie ik u graag in zaal 64!

Voor wie:

Gemeenten die zoekende zijn op het vlak van informatiegestuurd werken en/of willen starten met een Selfservice initiatief. IT managers, Informatiemanagers, kenniswerkers, projectmanagers. 

Eric Fickel (1960) heeft zijn opleiding genoten in technische natuurkunde (Ing.) en bedrijfskunde (Drs.). Eric is werkzaam geweest als projectmanager en lijnmanager in de IT, bij verschillende bedrijven in verschillende branches. Hij is verantwoordelijk geweest voor meerdere BI projecten en BI programma’s waarin implementatie van Selfservice BI een belangrijke component was.

Eric werkt namens Centennium als projectmanager Selfservice BI bij Gemeente Rotterdam.