Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Ministerie van Binnenlandse Zaken strategisch partner Dutch Blockchain Hackathon

12/12/2017

Het ministerie van BZK treedt in 2018 op als strategisch partner van de Dutch Blockchain Hackathon. Dit partnership is gesloten om in de praktijk de technische innovatie te kunnen onderzoeken die de Hackathon brengt op belangrijke ethische, juridische en maatschappelijke vragen rond de toekomst van bijvoorbeeld digitale identiteit.

Leren door te experimenteren

BZK vindt namelijk dat het leren door te experimenteren, één van de centrale thema’s in Maak Waar!, in de werkwijze van de Dutch Blockchain hackathon goed naar voren komt. Wouter Welling, beleidsmedewerker bij de directie Informatiesamenleving en Overheid, werd onlangs geïnterviewd bij een van de voorbereidende bijeenkomsten op de Blockchain Hackathon en kreeg daardoor de kans om het belang van het partnership toe te lichten. Namelijk dat maatschappelijke vragen rond blockchain technologie nú gesteld dienen te worden.

Voor meer informatie klik hier