Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Centennium wint Europese aanbesteding Gemeente Westland

08/12/2017

Gemeente Westland heeft Centennium geselecteerd voor het ondersteunen bij de ontwikkeling van haar Business Intelligence Competence Center (BICC). De samenwerking gaat in per 1 januari 2018 en heeft een looptijd van twee jaar, met een mogelijkheid tot een verlenging van twee jaar.

Binnen Gemeente Westland speelt Informatiemanagement al jaren een belangrijke rol. Dankzij effectieve inzet van Business Intelligence (BI) en een solide BICC hoopt de Gemeente Westland in de komende jaren een structurele, transparante, auditeerbare, flexibele en brononafhankelijke informatievoorziening te realiseren. Met als doel inzicht, slagkracht en efficiëntie in haar organisatieprocessen.

Centennium gaat Gemeente Westland helpen met de ontwikkeling van haar BICC. Samen met Gemeente Westland wordt een BI-proces ingericht en zullen diverse projecten worden uitgevoerd. Tevens krijgt een groep Westland-medewerkers gerichte opleidingen en trainingen, om op termijn zo zelfstandig mogelijk te kunnen functioneren.  

“De onderhavige aanbesteding is een belangrijke stap om de gemeentelijke informatievoorziening alsook haar dienstverlening naar een hoger plan te tillen. We hopen dit samen met Centennium te realiseren in de komende jaren”, aldus Ronald Dekker, projectmanager binnen de Gemeente Westland en verantwoordelijk voor het BICC. Peter Poharnok (Directeur Centennium): “Wij zijn bijzonder verheugd met de gunning van deze Aanbesteding. Dankzij onze kennis en ervaring, ook op het gebied van trainingen en opleidingen, zijn we ervan overtuigd de Gemeente Westland optimaal te kunnen helpen in de versterking van haar informatiemanagement en haar organisatieprocessen.

Over Gemeente Westland

De Zuid-Hollandse Gemeente Westland, sinds januari 2004 een samenvoeging van elf gemeenten telt 105.885 inwoners. Gemeente Westland is daarmee één van de dertig grootste gemeenten in Nederland. Met haar duurzame en innovatieve glastuinbouwcluster is Gemeente Westland een belangrijke economische motor. Op een inspirerende manier biedt Gemeente Westland haar inwoners ruimte, rust, groen en woonomgevingen met aantrekkelijke recreatiemogelijkheden en voorzieningen. Een vitale economie en een bloeiend verenigingsleven zorgen voor een dynamische en actieve gemeente. In 2015 is Gemeente Westland een adviestraject gestart ten behoeve van de ontwikkeling van de BICC. De positieve resultaten van een pilotproject hebben geleid tot de onderhavige Europese Aanbesteding voor de aankomende jaren.

Over Centennium

Centennium, opgericht in 1998, richt zich met haar dienstverlening vooral op Business Intelligence en Datawarehousing. Inmiddels is het bedrijf voor tal van organisaties uit de profit- en non-profit-sector een vertrouwde kennis- en implementatiepartner op het gebied van Data- en Informatiemanagement. Sinds 2007 beschikt Centennium over een eigen Opleidingsinstituut, met een breed en actueel portfolio aan trainingen en certificeringen. De organisatie telt 45 professionals en is gevestigd in Den Haag, met een nevenvestiging in Geldermalsen.

Nadere/uitgebreidere informatie vind je ook op: https://www.centennium.nl/nl/nieuws/centennium-wint-europese-aanbesteding-gemeente-westland