Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

CBS Urban Data Centers

16/01/2018

Data effectiever inzetten voor lokaal bestuur: dat maken de CBS Urban Data Centers (CBS UDC’s) mogelijk. Binnen een CBS UDC bundelen een gemeente en CBS hun krachten. De kennis van CBS over onder meer data-infrastructuur, dataverwerking en privacy komt er samen met de beleidsvragen van een gemeente, door gezamenlijk te werken aan de inzet van (nieuwe) databronnen voor het beantwoorden van beleidsvragen en het inzichtelijk maken van de lokale implicaties van ontwikkelingen in de samenleving. De overheid, burgers, bedrijven en instellingen krijgen zo meer inzicht in wat er feitelijk in hun gemeente gebeurt.

Het eerste CBS UDC ging eind september 2016 van start in Eindhoven. Het initiatief krijgt navolging in andere gemeenten: eind november ging CBS UDC/Heerlen van start, eind januari CBS UDC Regio Groningen. Met verschillende andere gemeenten is CBS over het opzetten van een Urban Data Center in gesprek.

Voor meer informatie: https://www.cbs.nl/nl-nl/dossier/nederland-regionaal/wegwijzer/cbs-urban-data-centers