Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Knops: in april verder praten over moderne persoonsregistratie

16/01/2018

Staatssecretaris Raymond Knops van het ministerie van Binnenlandse Zaken gaat ervan uit dat er in april 2018 een debat plaatsvindt naar aanleiding van het commissierapport over de gang van zaken van het mislukte BRP-project. Hij zegt daarbij het liefst op te willen trekken met gemeenten.

Functionele eisen en benodigdheden bekijken

Computable citeert uit het Algemeen Overleg van donderdag dat Knops met VNG om de tafel wil ‘om te bepalen wat er nodig is om een werkbaar en realistisch systeem te krijgen.’ Er wordt onder meer bekeken wat er nodig is en wat functionele eisen zijn voor een moderne registratie van persoonsgegevens.

Knops wil ook onder de liep nemen of de huidige persoonsregistratie (GBA-V) een basis kan vormen voor de toekomstige modernisering van gemeentelijke basisadministratie. Het huidige systeem is om diverse redenen verouderd en gemeenten, de NVVB en de VNG dringen aan op vernieuwing.

Discussie over vrijgeven broncode

De staatssecretaris liet zich tijdens het Algemeen Overleg ook nog uit over het feit dat gemeenten stoppen met het project om de resten van de BRP te onderzoeken voor hergebruik, om zo alsnog een modernisering voor gemeentelijke basisregistratie te bewerkstelligen. Of het klopt dat er slechts 5 procent van de broncode is vrijgegeven, betwijfelt Knops.

Bron BinnenlandsBestuur digitaal