Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Omgevingswet en digitalisering, Durf te falen!

16/01/2018

Een zestigtal professionals van gemeenten en ketenpartners waren 30 november bij de Gemeente Venray te gast om deel te nemen aan een kennissessie over digitalisering in relatie tot de omgevingswet. Tijdens een gevarieerd programma kregen de deelnemers een inkijkje en konden ze van gedachten wisselen over de digitaliseringsopgave binnen de omgevingswet. 

Samen met haar partners, KING, Arcadis, Provincie Limburg, Gegevenshuis Limburg-Noord, Veiligheidsregio Limburg-Noord en de gemeente Venlo, organiseerde de gemeente Venray een viertal workshops en presentaties en een paneldiscussie. Met een prikkelende boodschap van Wethouder Ike Busser werden de deelnemers ontvangen: “De omgevingswet is een lang lopend project en we zijn gelukkig op tijd begonnen met de digitalisering. Gebruik die tijd ook voor kleinschalige experimenten  en durf te falen!”

Insteek van de middag was om samen inspiratie op te doen, om kennis uit te wisselen en elkaars netwerk te versterken. Gelukt zo bleek! De deelnemers toonden zich enthousiast na afloop. “ Het lijkt allemaal zo groots en niet te overzien, maar het is goed te horen en te zien dat er in de regio al zo veel gebeurt.” Dat we goed op weg zijn werd ook nog eens onderstreept door Ton de Wit van KING: “De gemeente Venray is qua digitalisring i.r.t. de omgevingswet al heel goed op weg. Ze horen bij de voorlopers in Nederland.”

Voor meer informatie: https://viag.nl/regio-s/regio-6-limburg/omgevingswet-en-digitalisering.