Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Acceptatie Europese inlogmiddelen stap dichterbij

30/01/2018

Vanaf 29 september 2018 kunnen Duitse burgers met het inlogmiddel ‘Neuer Personalausweis’ (nPA) gebruik maken van de digitale dienstverlening van andere Europese lidstaten. Naast Duitsland zetten nu ook meerdere andere lidstaten stappen om hun inlogmiddelen gereed te maken voor Europees gebruik.

Naast Duitsland zetten nu ook meerdere andere lidstaten stappen om hun inlogmiddelen gereed te maken voor Europees gebruik.

Ontwikkelingen Europa

Italië heeft op de valreep van 2017 het inlogmiddel ‘Sistema Pubblico di Identità Digitale (SPID) aangemeld bij de Europese Commissie. Ook Estland, Luxemburg, België en Litouwen bereiden hun aanmelding voor. Na aanmelding worden de inlogmiddelen geëvalueerd door de Europese lidstaten.

Lees het volledige artikel op eHerkenning.nl.