Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Gezamenlijk optrekken van gemeenten vergroot kracht in informatiesamenleving

30/01/2018

De VNG schrijft in een tussenstand van de ´Digitale Agenda 2020´, dat gemeenten door meer gezamenlijk op te trekken de kracht en kwaliteit van het lokale bestuur in de informatiesamenleving hebben vergroot. Er zijn volgens de rapporteurs op gebied van digitalisering talloze resultaten behaald die gemeenten helpen om ambities te behalen.

DigiD en Berichtenbox

VNG is met name tevreden over de toenemende gezamenlijke aanpak van gemeenten op gebied van digitalisering, met daarbij oog voor lokaal maatwerk. Er wordt door gemeenten volop geïnvesteerd in digitalisering van dienstverlening, technologische mogelijkheden waaronder datagestuurd werken en modernisering van informatieuitwisseling. Voorbeelden daarvan zijn de steeds meer gebruikte DigiD en Berichtenbox.

Samenwerken betekent meer efficiency in dienstverlening, meer effectiviteit in de uitvoering en een sterkere positie als opdrachtgever op de ICT-markt’, schrijft VNG. Een ander voordeel is dat gemeenten gezamenlijk een krachtiger geluid binnen de overheid zijn geworden.

Het volledige artikel en de tussenstand van de Digitale Agenda 2020 leest u op Binnenlands Bestuur.