Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Geef gebruikte smartphones gemeente aan arme gezinnen

27/02/2018

 

Het CDA Moerdijk roept de gemeente op om gebruikte computers en smartphones een tweede leven te geven door ze te doneren aan gezinnen in armoede. Fractievoorzitter Désirée Brummans denkt hierbij aan gezinnen met kinderen die door financieel lastige omstandigheden geen computer hebben.

Circulaire economie

CDA Moerdijk schrijft in een reactie op nieuwe plannen voor armoedebestrijding van de gemeente dat computers en mobiele telefoons door de gemeente momenteel niet worden hergebruikt. De partij ziet in hergebruik van gemeentelijke apparatuur een goede mogelijkheid om iets aan armoede te doen. Kinderen hebben volgens het CDA vaak een computer nodig voor schoolopdrachten en een mobiele telefoon is onderdeel van hun sociale leven.

Dataveiligheid garanderen

Een mogelijke hindernis voor het plan echter de gevoelige informatie die soms op computers en telefoons van de overheid staat, maar het CDA vindt dat geen onoverkomelijk probleem. ‘Om de dataveiligheid te garanderen, kunnen de datadragers door gecertificeerde bedrijven worden vernietigd en een nieuwe harde schijf kan worden teruggeplaatst. Volgens door ons opgevraagde informatie zijn de kosten hiervan alleszins acceptabel.’ Het CDA wil weten van het College of er een onderzoek mogelijk is naar een regeling waarbij gezinnen in armoede in aanmerking komen voor oude computers en telefoons van de gemeente.

Bron: BinnenlandsBestuur digitaal