Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Hulp bij zaakgericht werken? Ga nu naar het online ondersteuningspakket

27/02/2018

Bent u van plan om zaakgericht werken (opnieuw) in te voeren? Kan het zaakgericht werken in uw organisatie wel een impuls gebruiken? Of bent u benieuwd naar de mogelijkheden om zaakgericht werken verder te ontwikkelen?  VNG Realisatie heeft vanaf maandag 12 februari een online ondersteuningspakket voor u beschikbaar. 

Met dit pakket heeft u een complete aanpak van zaakgericht werken in handen. Het bestaat uit drie delen:

  • Een online leermodule waarin wij u stap-voor-stap meenemen in de invoering van zaakgericht werken. Aan de hand van praktische instrumenten en sjablonen kunt u zelf uw persoonlijke plan van aanpak opstellen. U leert ook hoe u bijvoorbeeld de werkwijze in uw organisatie kunt borgen, een Zaaktype Catalogus kunt inrichten en een opleidingsplan kunt opstellen. De verschillende scenario’s voor de inrichting van zaakgericht werken helpen u kiezen wat goed werkt voor uw organisatie. U kunt elk moment starten met deze online leermodule. Aanmelden kan via de website van Digitale Agenda 2020.
  • Veel documenten en sjablonen van de online leermodule, kunt u ook downloaden en gebruiken zonder de online leermodule te volgen. Benieuwd hoe het staat met zaakgericht werken in uw organisatie? Kijk dan eens naar Evaluatie. Of naar de 10 hardnekkige fabels over zaakgericht werken: ‘Inwoners hebben niets aan zaakgericht werken’, of: ‘Een Big Bang is hét recept voor een mislukte invoering van zaakgericht werken’. Hier vindt u ook een overzicht van samenhangende thema's en projecten.
  • In de kennisbank delen andere gemeenten hun ervaringen. Visiestukken, opleidingsmateriaal, plannen van aanpak voor de invoering van zaakgericht werken. En nog veel meer.

Wilt u zelf uw ervaringen delen of hebt u vragen? Uw bijdragen aan de kennisbank kunt u ons mailen via dienstverlening.realisatie@vng.nl of neem contact op via 070 - 3738008.