Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Vakgroep Informatieveiligheid en Gegevensbescherming

27/03/2018

De vakgroep Informatieveiligheid en Gegevensbescherming is een initiatief van VIAG, samen met IMG100.000+, beide verenigingen voor informatieprofessionals. Deze vakgroep staat open voor alle functionarissen die zich binnen hun gemeente met dit vakgebied bezig houden. Vaak worden deze aangeduid met CISO (Chief Information Security Officer) of Security Officer.

De vakgroep is ook toegankelijk voor FG's (Functionarissen voor de Gegevensbescherming) en PO's (Privacy Officers).

De vakgroep is opgericht op 17 januari 2018. Er is veel belangstelling voor. Dit jaar zijn nog twee vergaderingen gepland, op 24 mei en 11 oktober. Wat doen we? Kennis uitwisselen, ervaringen delen en elkaar bijpraten over actuele onderwerpen. Niet alleen tijdens de vergadering, maar steeds meer ook tussentijds. Straks via een on-line community. En in nauwe samenwerking met de Informatie Beveiligings Dienst (IBD).

U hoort tot de doelgroep en hebt belangstelling? U kunt zich nu opgeven voor de eerstkomende vergadering op 24 mei. Ook als u druk bezig bent met de AVG, kunt u, net één dag voor het ingaan van deze verordening op 25 mei, met uw collega's delen hoe uw gemeente zich voorbereid heeft en leren van anderen. Daarnaast bouwen we verder op de pitches uit de eerste bijeenkomst van onze vakgroep.

U kunt zich hier aanmelden voor de komende vergaderingen.

Voor aanmelding hebt u een Pleio-account nodig. Dit kunt u aanmaken op www.pleio.nl. Vervolgens vraagt u toegang tot de deelsite IMG.