Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Meting Informatieveiligheidstandaarden

24/04/2018

Halfjaarlijks meet het Forum Standaardisatie de implementatie van Informatieveiligheidstandaarden  (IV standaarden) bij overheidsorganisaties.
Voor de meting worden ruim 550 domeinen van overheidswebsites getest, wie scoort het beste? Zijn het de gemeenten, waterschappen, provincies, uitvoerders of het Rijk? Wat zijn Informatieveiligheidstandaarden precies en waarom worden ze gebruikt? En wat zijn de verwachtingen voor het komende jaar?

Bevindingen begin 2018

Begin 2018 is de laatste meting uitgevoerd en in het digitale magazine vindt u de uitkomsten. De gemiddelde adoptiegraad was ten tijde van de eerste meting 35%, de eindmeting geeft een adoptiepercentage aan van ruim 80%. Net geen 100%, maar wel heeft de afspraak geleid tot een sterke adoptie-impuls: de adoptiegraad is sinds het maken van deze afspraak ongeveer verdubbeld.

Benieuwd naar andere resultaten van de eindmeting IV standaarden? U leest het in het magazine Meting Informatieveiligheidstandaarden begin 2018